به اشتراک بذارید

 

چه اسم عجیبی؟

شاید از شنیدن اسم قلقلک لغات تعجب کنید!!!

با خود بگوئید: مگر لغات را هم میشود قلقک داد؟

از نظر من بله، می شود قلقک داد. این نام را برای اولین کتابی که تألیف کرده ام انتخاب کردم، دلیل آن را در ادامه توضیح میدهم.

وقتی در کلاس فارسی را تدریس می­کردم و جلسه­ ی بعد معنی لغات را می­ پرسیدم یا تکلیفی در این مورد می­ دادم تلاشی از بعضی بچه­ ها مشاهده نمی­ کردم، همین­طور مشاهده می ­کردم که حفظ کردن معنی برای بچه ­ها کسل کننده است. به همین خاطر شروع کردم به فکر کردن، که چطور می توانم این مبحث را جذاب کنم.

از آنجا که گسترش دایره لغات اهمیت زیادی برای من داشت، تلاش کردم تا راه­ ها و روش هایی پیدا کنم که بچه­ ها با رغبت بیشتری لغات را یاد بگیرند و بتوانند در مکالمه های روزمره ی خود از لغات و هم معنی­ ها استفاده کنند.

بعد از اینکه چند بازی طراحی کردم این فکر به ذهنم رسید که آن­ها را در کتاب الکترونیکی جمع آوری کنم تا شما عزیزان هم استفاده کنید. این مقاله بخش کوچکی از این کتاب است و شما میتوانید از قسمت محصولات کاملا رایگان آن را دانلود کنید.

تمام آموزش های کتاب از طریق بازی ارائه شده است.

چرا بازی؟

بازی، آموزش است و بچه ها از طریق بازی‌ها مهارت‌های گوناگونی را کسب می‌کنند. بازی، بهترین وسیله‌ای است که از طریق آن می‌توان بسیاری از مفاهیم را آموزش داد. آموزش یکی از موقعیت‌های یاددهی ـ یادگیری به شمار می‌رود و فعالیتی است سازمان‌یافته و همراه با قوانین مشخص که در آن دو یا چند دانش‌آموز برای رسیدن به اهداف آموزشی از قبل تعیین‌شده، در ارتباط با هم قرار می‌گیرند.

طی پژوهش‌هایی که دانشمندان درباره‌ی مغز ، چگونگی تأثیر یادگیری بر مغز و مهم‌تر نوع یادگیری مغز انجام شده است به این نتیجه رسیده اند که بازی‌های آموزشی می‌توانند عامل اساسی برای افزایش اندازه‌ی نورون ها و ارتباطات سیناپسی در مغز باشند و میزان یادگیری را افزایش می دهند.

بازی‌های آموزشی می‌توانند به عنوان رسانه‌ای مفید و کارآمد در سطوح رسمی و غیررسمی مورد استفاده‌ی معلمان قرار گیرند. هدف غایی این بازی‌ها فقط تفنن یا پرکردن اوقات فراغت نیست، بلکه چنین بازی‌هایی، در ضمن ایجاد لحظاتی لذت بخش و فرح‌انگیز برای مخاطبان، با فراهم ساختن تجربه‌هایی نزدیک به تجربه‌های دست اول، یادگیری سریع‌تر و پایدارتر را سبب می‌شوند.

به عقیده متخصصان حوزه‌های آموزش و پداگوژی، استفاده از بازی‌های آموزشی در فرآیند تدریس، از جمله راهکارهایی است که زمینه لازم را برای افزایش فعالیت‌های یادگیری متعلمان فراهم می‌سازد.

یک نمونه از بازی های کتاب بازی حرف لغت ساز است.

 اهداف بازی عبارت است از: تقویت حافظه دیداری، خلاقیت، افزایش دقت، توجه،یادگیری لغات بیشتر، تقویت هوش هیجانی

یکی از بازی­های جذاب برای بچه­ ها مسابقه حرف لغت ساز می باشد. شیوه انجام این بازی به شرح زیر است :

ابتدا بچه­ ها را به شیوه­ ی متنوعی گروه­بندی می­کنیم بعد به صورت تصادفی گروه ­ها را دعوت می­کنیم تا در مسابقه شرکت کنند. اولین لغت را خود ما شروع می­کنیم، بعد از گفتن لغت و معنی آن نفر بعد باید لغت جدیدی که حرف اول آن مطابق آخرین حرف از معنی لغت نفر قبلی تعیین می شود بگوید.

اگر فردی لغت تکراری بگوید از بازی حذف می شود و همینطور لغت باید وجود داشته باشد و صرفا ساختگی نباشد.

افراد برنده در هر گروه به مرحله­ی بعد راه می یابند.

دقّت کنیم پیچیدگی لغات بسته به سن آن ها می تواند تغییر یابد.

تعداد گروه ها نیز بسته به نظر خود شماست.

مرحله­ی نهایی به این صورت است که افراد علاوه بر اینکه یک واژه با معنی را می­گویند، بلافاصله با حرف

آخر معنی مجددا لغت جدیدی بگویند که حرف اول آن مطابق حرف آخر معنی باشد.

پیشنهاد می کنم این بازی رو در کلاس درس یا در جمع خانوادگی و دوستانه انجام بدین و لذت ببرید.

مقالات مرتبط

درمان اختلال خواندن
مقالات

راهکارهای درمان اختلال خواندن

  در مقاله ی گذشته درباره ی اختلال خواندن و علل و نشانه های آن گفتم، در این مقاله سعی دارم راهکارهایی برای بهبود و

اختلال یادگیری در خواندن
مقالات

اختلال یادگیری در خواندن

یکی از نگرانی های معلمان و برخی از والدین داشتن دانش آموز یا فرزندی است که در خواندن اختلال دارد. اختلالات در یادگیری فقط به

سبد خرید
اسکرول به بالا